Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Verjaarparty

Daily newsPosted by Edwin Mon, May 29, 2017 06:19:47
Zie het als proefzwemmen....
Zie het als een test voor mijn verjaardagspartijtje.
Die middag met paps was het bepalen van mijn bestemming voor mijn komende verjaardagsfeestje. Het feest met mijn vriendinnen, die en passant ook nog met zijn allen bleven slapen. Een sleep-over die nodig bleek want de batterijen gingen stevig leeg op deze intensieve dag.
Samen met Marith, Milou, Fleur, Fenne, Anouk, Claire en Lisa maken we het Aqua Mundo zwemparadijs van het Meerdal onveilig. Het overvolle zwembad is ondergedompeld in een vakantiedrukte dankzij de voorjaarsrecessen in den lande. Het maakt er ons feest niet minder door. Wij stuiteren door de vele baden en zijn niet te temmen.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post872

Sneaker snaaier

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 17:43:59
Net als mijn mams ben ik behept met het Imelda-virus, oftewel de Marcos Manie.
Dat betekend dat we nimmer genoeg hebben van iets. Iets, wat in deze staat voor tassen, sieraden en vooral.... schoenen.
Je kan er niet genoeg van hebben!
Bij iedere outfit hoort een specifiek muiltje, bij elk zomers jurkje een kekke stapper. Het hoort erbij, zoals del lipstick hoort te kleuren bij mijn nagellak. Zoals mijn vingernagels gelakt dienen te zijn in dezelfde kleur als mijn teennagels. Dat alles, die totaal-look, hoort er strak en gelikt uit te zien. Derhalve dient er met grote regelmaat aanvoer te zijn van nieuw glimmend schoeisel, tot wanhoop van pa.
Op de Glamour zaterdag zijn we dan ook van de partij in Eindhoven. De Glamour zaterdag... de koopdag dat je gewapend met je nieuwe uitgave van het fashionista lifestyle magazine, bij een groot aantal shops in het Eindhovense winkelhart een fikse korting krijgt.... en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Tussen de gerichte shopacties door scoor ik mijn zomerkloffie bij America Today en struinen we door de vele sport -en kledingzaken op zoek naar een paar Adidasjes. De SuperStar driestreep uit 2000 die opgehipt een tweede leven tegemoet gaat, het straatbeeld domineert. De klassieker is niet weg te denken bij mijn leeftijdgenoten en in plaats van de reguliere versie met zwarte, blauwe of zilveren strepen, heb ik mijn oog laten vallen op de pinkies. Het roze streepje geniet mijn voorkeur en dat blijkt een zware bevalling. Zelfs de Adidas ship in hart Eindhoven moet me nee verkopen.... al doet de overbuurman dat gelukkig niet. Ik ben happy.... super happy!

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post871

Blijenbeek

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 14:33:42
Tijdens onze uitstapjes en kilometers lange wandelingen komen we voorbij aan veel schoons. De natuur en het uitgestrekte peellandschap herbergt wonderbaarlijk veel moois. Dieren, vogels en prachtige vergezichten.Het helmgras wuift ons tegemoet en ik weet vaak wat ik verwachten kan als ik met opa en Tina 'ten blakke' ga. Toch kon niemand mij voorbereiden op de volgende dag....Tussen Afferden en Siebengewald ligt een onaangetast stukje natuur dat een tragisch verhaal afschermt van de medetuurders in den lande. Daar in het rustieke landschap ligt het voormalige kasteel Bijenbeek dat ten prooi viel aan het oorlogsgeweld. Het ooit zo puissante kasteel werd na een zwaar beleg tegen het einde van de tweede wereldoorlog gebombardeerd door de geallieerden om de vijand te verdrijven.
De ruïne van het prachtige kasteel is alles wat ons nog rest van een prachtig en 600 jaar rijk verleden. Een ruïne die langzaam ten prooi valt aan het verdere verval en de greep van de natuur....Ook dat is de schoonheid van onze zuidelijke provincie, de schoonheid van de Peel en de natuur zin zijn algemeenheid. Ademloos kan ik kijken naar deze schilderachtige pracht.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post870

Natuurtuurders

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 14:24:58
We turen in de natuur.
Gewapend met de verrekijker struinen we door het hoge helmgras en doorkruisen we de heide. Tina waakt over onze fratsen en zorgt met regelmaat voor lekkers. een picknick is bijkans traditie en op die manier zorgen we voor energie. Energie die broodnodig is, want samen met opa en Tina wandelen we vele onafgebroken kilometers door het eindeloos weidse peellandschap. Ondertussen houden we veelvuldig halt als opa iets ziet of hoort. De verrekijker drukken we tegen de ogen en ik krijg uitleg waar te turen en wat ik daar zien kan. Ik geniet van die lessen en geniet van de tijd met opa en Tina, mijn grote vriendin. Met zijn drietjes hebben we veel lol en vermaken we ons telkens weer.Ik kijk ernaar uit....

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post869

Makkelijk Maart

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 14:17:40
Terugdenkend aan de voorbije maanden, verval ik veelvuldig in mijmering. Wat was Maart prachtig. Wat heb ik veel ondernomen.... Nu ik de zwemmiddag met pa voor de geest haal, komen ook de herinneringen terug aan een week eerder, toen ik met opa en Tina een heerlijk Peels wochenende heb beleefd. Een logeerpartijtje dat uitliep in twee onvergetelijk dagen. Twee dagen waarin we rondstruinden in het prachtige peillandschap waartoe mijn Deurne de poort vormt.
Samen met opa en Tina erop uit. Lekker rondstruinen en rondsturen. De onderwijzende gaven van opa, die de natuur kan lezen en de Peel kent als zijn achterzak, zorgen voor ademloze luistersessies bij mij. Ik, die woorden als een spervuur op je kan afschieten, ben dan stil en luister. Ik kijk om me heen en tuur door de verrekijker.
Ik kom elke keer dichter bij de natuur en kom stapsgewijs verder in mijn besef en herkenning. Net als opa.... ben ik geen stadsmens.... net als opa, kies ik voor de ons omringende schoonheid.... en net als opa, erken en herken ik de pracht.
Net als opa....
Ik ben.... net als opa.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post868

SnipperKings!

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 13:49:43
Hoe sluit je een waanzinnig middagje met je pa af?
Wel... dat gebeurt bij ons in stijl. Of beter: behoorlijk stijlloos....
Wij parkeren de voiture dan bij de plaatselijke Burgergigant. Niet die met de M, maar de koning van de Burgers: Burger King. Deze ronde parkeren we vlakbij pa's werk. We leggen aan bij de A67 waar we arriveren na een slingerpartijtje over de binnenwegen van Horst en Sevenum, waarmee we voorbij gaan aan America. In het donker arriveren we en doe ik mij tegoed aan de twister fries en de Oreo milkshake.... de reden waarom ik de King prefereer boven de gele M. En paps... die trakteer ik op een Extra Long Chilli Cheese... maar dat is eerder traditie dan iets anders.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post867

Snippermiddag

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 13:45:44
Met de opstart van het nieuwe bedrijf waar pa leiding geeft gaat het inmiddels als een speer. De overmatige overuren beginnen langzaam tot het verleden te behoren en het wordt dan ook tijd om mijn vadertje weer eens ouderwets te claimen.
Vele maanden lang vond ik na het diner een uitgeputte snurkende paps op de bank, die dan vaak door mams naar boven werd gestuurd. De batterijtjes leeg, het hoofd vol. Nu dit tot het verleden behoort heb ik de kans om een dag met pa te gaan doorbrengen. De ouwe man heeft een TVT dagje genomen, wat in combinatie met mijn eigen studiemiddag zal resulteren in een pa-dochter festijn. Dat laatste compleet met de ingrediënten die ik mag aandragen. Dus: Zwemmen en flipperen bij het Meerdal!
Het werd een uitputtingslag voor mijn pa, die ik behoorlijk op de huis kon zitten deze dag. Tot in de allerlaatste uurtjes van de openingstijd hebben we de wildwaterbaan geclaimd en hebben we in de touwen gehangen, deinend op de kolkende golven van het golfslagbad. Het hele feestje hebben we opgevrolijkt met een fikse pot sundae ijs, terwijl pa zich (meer dan eens) achter de espresso kon verschuilen.
Wanneer uiteindelijk de badmeester ons verzoekt om ons te gaan aankleden en te vertrekken, maak ik mij klaar voor de volgende festiviteit: flipperen!
Het is het gen dat in mij rondgiert, het DNA dat mij heeft gemaakt. Het flipper gen is daarvan een bepalend onderdeel. Het balletje niet druk flipperend op en neer tikken, maar met beleid stilleggen, mikken... en raak schieten. Beheers de bal, beheers zijn pad. Als een volleerd Flipper Dalai Lamah knal ik de bal door het speelveld en raak ik de doelen die geraakt moeten worden. Het klappen van de zweep ken ik, het klappen van de vrije spelen klinkt me als muziek in de oren. En muziek.... muziek speelt. Want ik heb het geluk om op de fonkelnieuwe KISS flipper te mogen rammen... en die band heeft mij de guilty pleasure "I Was Made For Lovin' You" verschaft.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post866

Eerste zomerdag

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 13:43:16
Het was zo ergens in Maart, de 12e als ik mij het goed herinner, dat we eindelijk een zomerse dag met dito temperaturen konden verwelkomen in ons Brabantse land. Die zomerse dag trokken we er dan ook op uit... laat, maar we gingen.
We gingen op bezoek bij de gekerfde initialen van ondergetekende en liepen buiten de geplaveide paden in goede van Hoofjes traditie onder het mom van "wat zou opa doen".
Het zijn die fratsen die we uithalen. De regeltjes buigen en de 'verboden toegang' bordjes negeren, zoals we ook ooit mijn naam kerfden in de boom. Het zijn die kleine dingen waar ik tevens het meeste plezier aan beleef. Dat, en het ijsje dat ons wachtte op het terras van de Brabantse Kluis. Het zonovergoten terras... met een klomp vol ijs!

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post865

FFWD

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 13:20:29
Liefst 5 volle maanden liet ik passeren. Bijna een half jaar in stilte, waarin ik mijn blog liet voor wat het was. Er gebeurde voldoende...
Maar Kerst, Nieuwjaar, en mijn voortkabbelende leventje suizen in voorspoed voorbij.
Voorspoed die mij op vele vlakken ten deel viel, waaronder ook (en vooral) op school. Op OBS De Bron heb ik mij hervonden, en dat resulteerde in een herboren Fenne met een hervonden elan en dito vorderingen. Waar k op OBS Brandevoort werd genegeerd en het predikaat 'middelmatige leerling' mocht dragen, daar haalde ik alles uit mezelf op de Bron. Ik haalde er punten op Havo niveau en schopte het tot makkelijke Mavo leerling. Niet dat ik die positie ga uitbuiten; nee hoor. Ik ga lekker naar het Hub van Doorne, zoals ik eerder al had besloten. Leren op dezelfde manier als waarop ik mij zo razendsnel ontwikkelde op De Bron. Ik glimlach en fiets vermaakt verder door mijn nieuwe leven...


  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post864

kerstmarkt

Daily newsPosted by Edwin Mon, December 26, 2016 15:15:23
Terwijl ik een hele familie voor mijn karretje heb weten te spannen de voorbije dagen, zal ik uiteindelijk zelf ook flink aan de bak moeten.
Het kerststukje dat ik maakte voor de kerstmarkt op O.B.S. De Bron is inzet van de verkoop om geld in te zamelen voor het goede doel van onze school. Dat goede doel is het bouwen van scholen in het Afrikaanse Gambia, en daarvoor gaan wij flink in actie.
Op donderdagavond zit ik alweer vroeg in de auto en brengt de moeder van Lisa me naar school, waar 's avonds pa en ma me weer zullen oppikken. Al ruim voor aanvang zijn Lisa en ik aanwezig en is het in het schoolgebouw een drukte van jewelste.
Ik beman deze avond tot half 7 de stand waar de lekkernijen geserveerd worden. Broodjes worst, erwtensoep, glühwein en warme chocolademelk branie k met mijn klasgenoten aan de man. De eerste shift van anderhalf uur venten we flink uit en komt de van Hoofjes aard in mij naar boven. Precies zoals opa dat zo goed kan, prijs ik de waren aan en het resulteert in een lange rij hongerigen die aansluiten om zich door mijn klasgenoten te laten bedienen. "Verse erwtensoep uit blik" roep ik en op de vraag of er rookworst van de Hema in de soep zit reageer zoals opa dat gedaan zou hebben: "Als U dat vindt is het rookworst van de Hema".
Ik lach erbij en we werken ons een slag in de rondte achter de tafel. De soep is niet aan te slepen en ook de broodjes worst gaan als warme broodjes over de toonbank.
Aan het einde van mijn shift maak ik nog wat overuurtjes om de rij met mijn vriendinnen weg te werken en uiteindelijk neem ik nog eens plaats om voor het goede doel nageltjes te gaan lakken. Ook dat doe ik op mijn gemak en pa en ma vermaken zich inmiddels opperbest met de directeur van school en de dochter van onze buuv Mies.
Mijn kerststukje kan ik dan trouwens zelf niet meer kopen... dat is dan inmiddels verkocht aan andere liefhebbers van Fenne's Fine Art & Crafts.
Wat voorop staat is het goede doel, en daarvoor haalden we toch eventjes een fikse zak geld op. Tadaaaaaa!

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post863
Next »