Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

update update update

Daily newsPosted by Edwin Sun, August 19, 2007 10:32:05

Tjonge jonge jonge zeg…

Drama! Heb ik op het dagverblijf een keertje de bokkepruik op, weten ze zich geen raad. De laatste tijd heb ik inderdaad wat meer bokkige streken en fratsen , maar dat hoort bij mijn peuterpubertijd. Weet ik toch! Maar om dan zo te zeuren over wat klappen die uitdeel, of wat andere peuters die ik toesnauw en wegduw… tja! Hoe meer ik dan in een hoekje moet verdwijnen, hoe weerbarstiger daarna mijn haardos zit. Die pruik gaat meer en meer zijn eigen weg, en dat gaat gelijk op met mijn karakter en streken. De krullen spatten van mijn hoofd en de lokken swingen zich door de disco van mijn leven.

Ik swing een stevig robbertje robotisch weg op de kneuterdisco deuntjes van Ko en Kiki, of K3… allemaal simplistisch vermaak en makkelijk meeblèrbare nummerkes. De pasjes heb ik onder de knie, helemaal tot aan mijn enkels toe. Wa ik nie snap; waarom hebben die kippetjes uit Gert zijn toko geen goesting om eens wat kleding te dragen die past bij hun leeftijd? Als ware ze achttien jaar oud, huppelen en springen ze kortgerokt en getopt door het beeld om de papa’s te plezieren… Kom op! Jullie zijn dertigers, gedraag je ernaar! Reden waarom ik steeds meer met Guus heb! De Meeuwis man met de zachte ‘G’ van Kuus! Die bikkelt zich in een tjokvol en snikheet Philipsstadion door een 2 en een half uur durend spektakel heen… IN BLOUSE! Met lange mouwen! Zonder te mauwen, zeuren of sippen. Keihard klasse! Niks nie naveltruitjes, puber-tatoetakelingen op de arm, of felgekleurde lokken; gewoon puur met een keiharde zachte ‘G’. DVD erin en ik zit 2 en een half uur strak in de tv mee te krijsen met Guus en zijn mannen. “Dadeng, Kadeng”!!!

Meteen zijn we belandt in het stadion! De seizoensstart is een feit, en meer spektakel dan de presentatie van ons eigen raceteam verwacht ik nie dit jaar. Heb onze jongens Real Madrid met pek en veren zien inmaken, en heb ze zien gelijken tegen AC Milan… TOP! Maar om VVV efkes terug in de geest te roepen… huilen met de pet op! De seizoensouverture in de Amsterdamse hapjespan was ook meelijwekkend. De Johan Fruitschaal ging ook deze keer naar de ‘Godenzonen’ die er een verloren zoontje op vooruit gingen. Sneijder naar Madrid… voor 27 miljoen euro! Wel top dat PSV dan ook meteen van Ajax 9 miljoen krijgt toegeschoven! Attend van ze! Sneijder weg.. beurs gevult en wij hoeven de TV rechten voor de Champions League (WEER) niet te delen. Dus: 9 miljoen verdient! Als nou de rest nog ging… Jaap Stamp, Johnny Scheitinga en Stuntelaar… Zou mooi zijn. Mag bij ons Koné gaan. Die heeft letterlijk Onéééé in zijn naam, typerend voor zijn gemiste opendoelkansen. Toeval? Wel opvallend; er lag gras in de arena! Da’s voor ut eerst. Er groeit daar naks. Zelfs bij ons in de tuin is het groener dan kikkers. (Oelewak, wak, wak!) Mijn 2 meter grote pool staat er toch echt bovenop, maar het groeit maar door. Bij ons zijn de sprieten blij als ze weer eens zonlicht zien! Bad aan de kant, en de sprieten sprinten in polonaise over de stoep.

Maar… nie alles draait om voetbal en zwembaden in het stralende Brabantse land. Nope! Ik heb iets nieuws ontdekt: KERMIS! Tussen drommen (Ge-)woonwagenvolk slenter ik van attractie naar attractie. Ik laat me doldraaien in de mallemolen, stuur met de buggy’s over het circuit, katapulteer mezelf 50 meter de lucht in en vlieg met wat tuig door de lucht terwijl pa zijn knieen bont en blauw kleuren. Tussen die spektakel attracties door kijk ik mijn ogen uit in een muizenstad eb overlaadt ik mezelf met Pokkôn. Nee geen Pokon (al groeit mijn pruikig onkruid daar beter van)! Pokkôn, dat noemen jullie geloof ik; popcorn… of zo… en overal waar ik kijk, ziet papa BIER!

Maareh.. afgezien van de pokkôn, zijn er meer en meer woorden die ik in zinnige structuren tot hele zinnen weet te smeden. Ze worden langer en langer, mijn woordenschat blijft zich vullen, en mijn ma en pa snappen er steeds minder van. Frustrerend!! Ik leg vanalles uit maar ze begrijpen er niks van! Maak het ze natuurlijk ook wel een beetje moeilijk soms. Opvoeden moet een uitdaging blijven! Zo is mijn tuttie (speen) inmiddels verherbenoemt tot “tippie” of “dippie”, om er maar eentje te noemen. Veel meer profeit heb ik van “Au daan” als ik pijn heb of veins. Dat werkt als een tierelier. Voor de rest ken ik vooral dubieuze uitspraken. 1, 2, 3, 4…. Potje Bier! Of, effe wachten: Pizza! Allebei met dank aan opa en oma… mogen jullie raden welke uitspraak bij wie hoort. Van papa leer ik heeeeel andere woorden. Pitjespoep, spetterpoep en kleefpoep staan hoog op mijn ontlastingsladder, terwijl het “Oelewak” in ‘de kikkertjes’ bij ons pap is verbasterd tot “Oelewapper”. Zingen doe ik trouwens erg veel tegenwoordig. Liedjes van K3 (Afrika tot in Amerika, Ojalélé) tot en met de Toeters en Bellen hits van het dagverblijf. Jan Huigen, Slaap kindje slaap, schaapje schaapje, etc…. of het bloedirriTANTE ‘handjes draaien’ van Tante El. En, al da dansen is natuurlijk geweldig goed voor de motoriek en conditie. Mijn swingen beperkt zich niet enkel tot mijn lokken, maar mijn robotics-moves kunnen een glimlach op de meest chagarijnige kop toveren. Zelfs hier in het hongerige Brandevoort. De hypotheken hier laten de mondhoeken bij menigeen zakken, maar bij het aanschouwen van zoveel krullenpracht en ondeugd dat Fenne heet, moeten de meesten toch wel hun lach onderdrukken. Bij AH ken ik het hele personeel, en vice versa… Mijn fratsen zijn wereldberoemd in de hele wijk. Tante Mewies en Oom Tan, Toon Tella en Oppert (Toon, Marcella en Robert) zijn goed bekend met het fenomeen. Toon Tella zijn weer terug van holiday en Disney, terwijl ik maar wat graag hun vijver vol eten strooide, en Mickey (de dikke ouwe Labrador) naar de strontplekjes van Brandevoort meeleurde. Door Mickey zit de hele wijk vol kak, zeg ik weleens! Kakwijk, en meer van die woordspelingen.

Speaking of which; kenners kennen mijn uitgesproken voorkeur voor Oilily kleding! Iets dat men hier eigenlijk alleen kent van de tuttigheidstasjes waarmee ieder Burberry bitch rondsjouwt, ten einde opgehipt over te komen. Lukt nie…. Burburry blijft Burberry, evenals een tuinbroek altijd synoniem zal staan voor de potterij. Trouwens, wat er gebeuren kan in één lowsy jaar tijd! De hele wijk wentelde zich in de torenhoge prijzen van Scapa… en nu is die hele trend op zijn gat gevallen. Van Scapalonië zijn we verworden tot de Gaastrastrook! Gaastra zeilt je werkelijk op elke hoed van de straat voorbij. Het is zo erg dat moeder haar jas niet meer durft aan te trekken omdat ze dan hip kan overkomen! Papa kan daarentegen met een gerust hart zijn (nep) Scapa aantrekken, want hij is eindelijk weer uit de mode! Aaaaaarrrrggggghhhhhh! Als Oilily maar geen trend wordt! Wat begint met een tuttigheidstasje kan natuurlijk omslaan tot een verkoopsucces! Iedere tutmuts met Oilily! Hoe noemen we onze wijk daarna? OiLelijk?

Mijn dresscode gaat trouwens ook gestaag vooruit. Opgeleukt met mijn flitsens felgekleurde kleding, neem ik tegenwoordig de accesoires serieus. Armbandjes, ringetje, tasjes (geen Oilily uit principe!), en ga zo maar door. Het moet op en top meid zijn. Zo verbloem ik mijn jongensachtige kant! En omdat ik nie de flauwste ben, krijgt mams ook af en toe iets van me. Pandora armbandje of zo… Ze noemen me hier thuis al de Fentis bank. Nog eventjes en ik breng een bod uit op het noodlijdende ABN AMRO. Kieper alledrie mijn spaarpotjes om…. Kost een paar miljard, maar dan heb je ook wat! Schort ik gelijk hun sponsoring op van de hoofdstedelijke (UEFA) puntverkwisters en promoveer ik de buuv. Directie of zo… Dat ik hiervoor steekpenningen krijg als spekkies, ijsjes en kadootjes, hoeft niemand ooit te weten.

Ben ook in het ondergoed gegaan. Goed hé? Van de flateuze romper ben ik overgstapt naar slips en hempjes! Echte slips, met op de voorkant Barbie, Assepoester, Winx, en meer van die blinkerij. Zit ook wel lekkerder dan een string, moet ik toegeven. Zo’n reetvetertje gaat ontzettend zitten schuren in je naad. Neen, dan maar zo’n luierbedekkende slip met forse hinterseite! Plus: er kan meer in! Met hetgeen ik aan klei verzet dagelijks, is dat geen overbodige luxe. Hele kilo’s bruinvis hou ik lekker strak tegen me aan geperst. Of, ik zet ze uit in het water van de pot. Opa spaart ze in de vriezer, maar dat is een beetje strafbaar in Nederland. Slimmer om ze dan ook in je onderbroek te houden, toch?! Daar speurt de recherche immers niet naar vogeltjes (wél in een vrieskist!!!). Vreemd volk!

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post2