Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Optochten en geschminkte gedrochten

Daily newsPosted by Edwin Mon, February 11, 2013 01:43:48
Na een week stevig uitzieken, kan ik me eindelijk in het carnavalsgedruis storten! Een week lang lag ik mezelf klappertandend in de weg. Lag ik bibberend op de bank.... Kreeg ik tijdens die retraite een aantal mooie beterschapswensen toegestuurd en overgebracht. Ik werd dus gemist.... en dat, dat is fijn om te horen.

Terwijl ik langzaam aan de beterende hand geraakte, telden de dagen af tot Carnaval. Als kleindochter van Erebloazer Opa Jo, kan en wil ik het feestje niet missen. Het is een jaarlijks terugkerend pretfestijn waar ik me vol overgave in stort. Ik sleur pa en ma naar de optochten, en dos me uit als mooiste van de klas. Dis jaar wederom, als een flashy Stien Struis.... een glimmende en glitterende piraten chick!

Na het matinee met mijn klasgenoten, duik ik op zaterdagmiddag in het Houtse feestgedruis. De optocht start om half 2, en al ruim voor enen pikken we oma op bij haar flat. Met oma Annie naar de Houtsen optocht.... hoe Houts wildut hebbuh?

We staan te verkleumen in de kou, terwijl het zonnetje af en toe voor een heerlijke warmte zorgt. Om het wachten te doorbreken trekken we met zijn allen de Kruitvat in, om aan mijn Voice Kids collectie te sleutelen. Na het inslaan van lekkers en bruikbaars, trekken we weer naar ons plekje, recht voor het standje met Snert en verse koffie. Naast de kerk....

Wanneer de stoet eindelijk voorbij komt slakkengangen, blijkt al snel dat de overheersende dreun van de zuipschuiten en boerenstallen de overhand heeft. Harde houseklanken vergallen de carnavalssferen om ons heen, maar het zal mij worst wezen.... dit is immers de aftrap naar het feest der feesten. De Hemel van de Fennelogie.... en ik, ik geniet met volle teugen. Schiet mijn confettipistoool leeg, en blaas mijn serpentines als een wilde voor me uit. De stoet trekt dreunend verder, en komt meer dan eens abrupt tot stilstand. Stilstand waarvan ik met veel plezier gebruik maak, zeker wanneer een groot aantal elfjes met hun schommel komen voorrijden. Pardoes wordt ik uitgenodigd voor een paar slingerbeurten in hun sprookjesschommel.... een hele belevenis, zeker als later op de avond duidelijk wordt dat zij een van de prijswinnaars zijn.

Ondertussen schiet ik nog steeds met scherp op de voorbijgangers van de stoet. Wanneer mijn confettipistool leeggeknald is, ga ik overo p spuitbussen met kleverige sliertenmassa. De spray schiet uit de bus en kliedert vervolgens kleurrijk de wagens onder. Ik heb lol, ik heb de grootste lol....

Als na ruim anderhalf uur in de kou blauwbekken de 120e herrietrein uit een boerendorp voorbij komt dreuen, ben ik toe aan een vernsapering. Wat zeg ik; ik rammel en hunker naar iets warms en lekkers. De geurende Snert van pa trekt mijn aandacht, en korte tijd later sta ooki k met een dampende kop snert met worst in mijn handen. Mezelf warmen, en vooral; lekker warmen. Ondertussen dreunt de volgende dorpelingenzuipschuit voorbij, en geniet ik van mijn erwtensoep....toch begint de bassdreun ook mij te vervelen, al zie ik mezelf later echt wel lopen in de optocht. Ik romantiseer het beeld hardop, en zie mezelf al hossend met een flesje bier in de hand achter zo'n herrietent aanhobbelen. A-ritmisch huppend op de muziek, in mijn kekke VC-sweater. Achterop prijkt mijn achternaam en de naam van de vriendenclub.... voorop, op mijn borst zal mijn voornaam in fluorletters stralen.... V.C. de Knollentrollen, uit de Zeilberg... of V.C. de herrie etters uit de Mortel.... zoiets!

Ik zie het voor me terwijl de laatste wagen ons passeert. De wagen van de Houtse Kluppels trekt stilletjes voorbij en wij maken ons op voor verse frieten bij oma. Frieten, die ik zelf mee zal helpen schillen en snijden.... de shizzle!

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post375