Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Oogsten

Daily newsPosted by Edwin Tue, February 12, 2013 13:38:23
In alle vroegte trekken we naar ons vaste plekske, net over het spoor. Gewapend met oma Truus nemen we plaats aan de rand, net voorbij d'n draai. Daar, waar de wagens vertragen en we dus goed zicht hebben op de stoet.... welke stoet?

Nou, d'n Deurnese'n optocht natuurlijk. Sinds jaar en dag staan we trouw op hetzelfde plekske, net op de grens met de Hei. In dat grensgebied zullen de Heikneuters hun gevolg overladen met lekkers, en krijgt het woord verstrooien een nieuwe betekenis.

Terwijl de stoet gestaag aan ons voorbij rolt, valt me vooral op dat het erg Carnavals is. Slechts een enkeling voorziet zich van gedreunde Skihut-net-alsof-carnavalsmuziek, maar het merendeel is toch echt voorzien van de Brabantse hoempapa klassiekers. Het maakt het er allemaal net iets gemütlicher op, net iets Carnavalesker! De optocht is een heus feest, met enkel lichtpuntjes. Veel kleurrijke groepen, en nog kleurrijkere wagens denderen voorbij. Stropend in de bocht, zoals voorspeld, zodat we het allemaal goed in ons op kunnen nemen. Ik smijt met confetti, en blaas de serpentines voor me uit. De spuitbus met slierten is sneller leeg dan de stoet op gang kon komen.... en dan, dan verschijnt net voor de bocht de Heikneuterwagen. Een hoge toren vol met snoep, waarop de prins niet eens de moeite neemt om te strooien en te gooien. Hij maait met zijn handen door de bakken en mikt het in een vloeiende beweging naar beneden, naar zijn gevolg. Het regent snoepzakken, chips en popcorn. De zuurtjes kletteren naar benden, en na de eerste golf volgen er nog vele. In korte tijd heb ik een hele snoepwinkel bij elkaar verzamelt, en zelfs... zoals papa het noemt; een verse worst (linksboven op de foto)

Maar dat, is gewoon een broodje.... met een wat vreemde vorm.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post377