Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Pause

Daily newsPosted by Edwin Tue, February 12, 2013 14:04:36
De een zingt het nou eenmaal langer uit dan de ander.... Kijk naar Bea! Die doet na 133 jaar eindelijk afstand van haar Troon.... en dat goede voorbeeld vindt natuurlijk navolging.

Gisteren kreeg ik namelijk te horen dat Benedictus XVI, terugtreedt als gezant van God. Hij doet op 28 Februari afstand van zijn Pauselijke zetel...

Vanwaar dit berichtje op mijn Blog, zullen jullie je wellicht afvragen?

Nou, dat is minimaal tweeledig. Niet alleen heb ik sinds mijn allereerste stappen in de Grote-Mensen-wereld een ongebreidelde hang naar kerken en kathedralen, ook zal ik dit jaar mijn communie doen. Een feestje waarvan het voorprogramma al is opgestart in huize van Hoof, en dagelijks galmen hier dan ook psalmen en ander religieus geprevel door de vertrekken. Het is het Pauselijk Paleis in het klein, zeg maar....

Maar daar blijft het niet bij... nee, nee.... Immers, mijn bevalling was welhaast net zo'n zware als die van de 265e Paus. Het duurde lang vooraleer de witte rook zou opstijgen... Toen op de 15e ik als nieuw Wereldwonder gepresenteerd werd, was ook al snel duidelijk dat, in navolging van mijn geboorte, er ook een nieuwe Paus aanstaande was. Zo kon het gebeuren dat op 19 April 2005 de grote verlosser El Fentastico voor het eerst haar domicili zou betreden, gelijktijdig met de aankondiging van de nieuwe Paus. Deze nam een ovationeel applaus in ontvangst op het St. Pieters Plein, terwijl ik mensen in vervoering en in de wolken bracht.... Ratzy en ik kregen hierdoor een band!

Meer dan eens belde Hij me wanneer hij weer eens iets doms had gezegd. Hij vervreemde homo's van de kerk, en stootte moslims tegen het hoofd. Als hardliner stond hij bekend als de Rottweiler van God, of korter: Ratty. Zelf vind ik Ratzy veel leuker klinken, en goed passen bij het hoge knuffelgehalte van deze fragiele opa. Hij had wel iets speciaals.... een Duitser die kon glimlachen.... bedekt met gouden mijter en gewaad. Een Duitser die op handen gedragen werd.... Het is iets ondenkbaars. Ondanks zijn harde lijn zal ik hem dan ook gaan missen.... Nooit meer zal immers Pasen hetzelfde zijn. Nooit meer zal uit zijn mond het jaarlijkse "Bedanckt für die Blumen" klinken, nimmer meer het "Urbie und Orbie". Het zwaar Duitse accent van onze Duitse Herder moet wijken voor een lichtvoetiger variant... een zachtaardigere koers.

Dat Ratzy zijn afscheid aankondigt tijdens het Carnaval, bewijst dan ook wat ik al lang wist: Onze Joseph is een herder met humor. Na Carnaval bergt hij zijn kostuum voorgoed op, doet hij niet meer mee aan die poppenkast voor ouderen. Hoeft Hij zijn vingers iet meer te laten aflebberen door de Kardinalen, zijn voeten niet meer te laten kussen door de pedicure. Rust... Ratzy zet zijn leven even op Pauze... of nog beter: Pause!

Neen, we moeten weer klappertandend afwachten wat voor Paus de witte rook weer zal gaan aankondigen....

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post378