Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Goede Woede

Daily newsPosted by Edwin Sat, February 23, 2013 12:21:56
Dat ik een opgewonden standje ben, dat weten de meesten van jullie inmiddels wel... mijn emoties borrelen, en mijn uitlaatklep gromt dan. Geheel in lijn met papa.

"Papa"... nu we het er toch over hebben.... Van pa kreeg ik onlangs de raad mee om maar eens verbaal terug te slaan in de klas. Ik was het uitdagen en etteren van 'bepaalde iemanden' immers meer dan zat, en had het helemaal gehad met zijn op- en aanmerkingen. Telkens als ik me vergiste, werd ik voor de gek gehouden, en de maat was dan ook vol.

Ik kreeg mijn kuch-tic weer terug en ontwikkelde spontane hoofdpijnen en buikpijntjes als ik weer naar school moest. Ik durfde inmiddels niets meer te vragen aan de juf, uit pure angst voor de pestende reprimande van die jongen. Het "Fenne is stom", begon me de keel uit te hangen!

Als ik op de terugweg vanuit school, papa ermee confronteer is die helder: "Dan zeg je maar dat jij zo slim bent om er niet op te reageren" moppert hij geïrriteerd. Ik kijk hem vragend aan... vervolg dat ik het beu ben en dat ik al vaker gezegd heb dat ik niet wil dat hij me uitmaakt voor dommerick. (geen schrijffout - onderliggende gedachte)

"Dan schiet je maar uit de slof!", was het antwoord.

En uit mijn slof schoot ik... enkele dagen later! Ik foeterde, mopperde en wees terecht... terwijl mijn stem verhoogde in toon, mijn volume vol openging. Ik was boos, brieste.... stoom kwam uit mijn oren, razernij maakte zich van mij meester. Ik zei waar het op stond, maakte duidelijk dat er niet meer met mij te spotten viel.

Jammer genoeg was het niet erg goed getimed, stierf het daardoor een beetje in schoonheid, en verloor het alle glans. Want als je dan je frustraties al de vrije loop laat, flink van je afbijt... doe dat dan tegen die pestkop, en niet tegen je juf.... *Zucht*

Een goed gesprek klaar gelukkig de lucht.... we waren allebei even erg geschrokken en aangedaan.

"Sorry juf"

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post379