Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Communicatie

Daily newsPosted by Edwin Thu, February 28, 2013 13:15:57
Vrijdag was het weer zover. Na een druk dagje zitten pa en ma aan tafel en nemen ze de week door. Het gaat over het werk, strubbelingen en leuke dingen.... voorspoed en wat tegenspoed... Het gebruikelijke. Ik hoor het, als altijd, gedwee aan. Een interruptie van mijn kant wordt in de kiem gesmoord. "Als grote mensen praten, moeten kinderen het laten..." hoor ik dan steevast. Een gezegde uit de oude doos.

Toch vallen de laatste tijd vaak en veel de woorden "Communicatie" en "Communiceren" op tafel. Zowel bij pa als ma is het een terugkerend fenomeen.

Na het verhaal te hebben aangehoord zit ik twee dagen later op de bank te luieren. Heerlijke pyjama dag... lazy sunday. Een fenomeen in Casa van Hoof! Pa zit onderwijl toetsen te rammelen achter de Mac. Het ratelt en rammelt als hij weer een verhaal het wereldwijde web opslingert.

"Pap, jullie hoeven echt niet zo geheimzinnig te doen hoor.... Ik weet heus wel waar jullie het steeds over hebben...." probeer ik snel.

Pa kijkt vol verwondering op van het toetsenbord en draait zich verbaasd in mijn richting. "Wat bedoel je Fenne?" klinkt het...

"Nou, ik weet best dat jullie het steeds hebben over mijn feestje, en dat het allemaal een verassing moet zijn...."

Pa kijkt vol verwondering wat schuin over zijn bril heen, vraagt nogmaals wat ik precies bedoel...

"... duh.... over mijn communie natuurlijk!"

Nu groeien papa's ogen en kijkt hij met nog meer verwondering en verbazing over het montuur van zijn brilletje heen.

"Jahaaaaa... jullie hebben het steeds over communicatie, en ik weet best dat jullie dan mijn communiefeest bedoelen hoor!"

Pa schiet in zijn lach, en draait zich naar zijn scherm toe.... mompelt "Jou maken we ook niets wijs he...?"

Exact!  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post381