Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Kassa!

WoordenboekPosted by Edwin Tue, March 12, 2013 12:09:46
Het zijn van die momenten dat ik mezelf eigenlijk tegenkom, dat het uitgebreide kennissennetwerk van pa en ma me opbreekt. Momenten die ik vaker beleef dan me lief is. Van die momenten, dat je eigenlijk best een beetje door de geplavuisde grond kan zakken.

Sta je bij de kassa van de AH om de hoek, met je vriendinnetje boodschappen doen.... prepareren voor een middagje 'uit' spelen.... wordt je verhaal direct afgeschoten door de cassiere van dienst! Het gebeurde me toen ik met veel poeha verhaalde dat ik geen likkoekjes mag. Van die koekjes die heel mijn klas dus wel eet, en ze vaak en veel in de broodtrommel heeft om uit te snacken gedurende de kleine pauzes. Van die koekjes, die ik dus niet krijg.... "Niet van papa, die vind dat maar niks". Want, "...Eigenlijk mag ik van thuis helemaal nooit snoepen..."

Op het moment dat de woorden me ontglippen, wordt ik direct terecht gewezen door de mevrouw achter de kassa. Dezelfde mevrouw die me vaak matst als het gaat om spaaracties. De kassajuffrouw die papa al blijkt te kennen vanaf... ehm... de oudheid of, of zoiets... Enfin, ze bijt me direct toe dat het zo'n vaart niet lopen zal, dat er in Huize van Hoof heus wel iets te snoepen valt op zijn tijd.

Ik kijk verbaasd en verbouwereerd op en moet toegeven dat ze gelijk heeft. Tja, het leven als dochter van een Bekende Helmonder (BH'er), gaat dus niet altijd over rozen.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post384