Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

laatste loodjes

Daily newsPosted by Edwin Sat, September 17, 2016 21:45:48
Het is zover... mijn laatste vakantieweek is aangebroken.
Na 5 weken lang te hebben geluierd, moet ik weer in het ritme komen. Het dagelijkse ritme van de schoolsleur, die zich dit jaar gaat afspelen aan de Bron van mijn nieuwe toekomst. Basisschool de Bron heette me reeds welkom en het grote aftellen is begonnen.Het grote aftellen dat plaats heeft onder een stralende zomerhemel. Nu pa weer de werkschoenen heeft ondergebonden, trekken mams en ik er samen op uit... samen met E-Street T, oma Truus. We gaan trein!
Op de valreep snorren we tickets bijeen voor een heerlijk dagje weg met zijn drietjes. Terwijl pa op de grens van Venlo zijn kunsten vertoont, boemelen wij noordelijker. We gaan naar onze hoofdstad toe.Hoewel mijn pijlen zijn gericht op het Rijksmuseum, staat deze niet op onze to-do list. Die is voor jou en pa, als jullie samen gaan. Het zijn woorden die nagonzen in mijn hoofd, want het betekend dat ik weldra nog eens die kant uit mag... samen met pa. Het Rijksmuseum wordt het niet, maar wat het wel is geworden is meer dan de moeite waard. Via de aanlegsteiger voor het immense Centraal Station trekken we met een rondvaartboot door de grachten heen. Ik neem Amsterdam in me op en vraag me af waar al die palen uithangen waarop de stad volgens onze gids gebouwd is. Ik zie ze niet.... wat ik wel zie zijn de typische toeristen: Chinezen!
Ook Amsterdam puilt uit van de fotograferende aziaten en overal lopen ze lachend rond. De ogen samengeknepen tegen de felle zon en (e dames) vanonder hun te grote hoeden breed lachend. Ze lachen zich een kriek als de mannen de creditcard laten stomen.Wij zijn ondertussen al een stuk verder op weg en na de rondvaart leggen we aan bij Madam Tussaud om op de foto te gaan met een aantal wassen beroemdheden. Hoewel ze sprekend op hun echte voorbeeld lijken, mis ik vooral bij Joling het overdreven lachen en ben ik blij dat Gordon achterin staat opgesteld. Snel even achter de draaitafel duiken bij Tieske.... maar vooral de sectie met de Marvel superhelden is indrukwekkend. Ik zorg dat ik goed op de plaat sta samen met Iron Man en zijn websmijtende makker Spiderman.... wie weet of ik ooit nog een beroep op ze moet doen in de toekomst. Met oma zoek ik toepasselijkerwijs de oudheid op en ga ik samen met haar de nachtwacht in terwijl ik zelf even babbel met Mona.... die van Lisa. Ik laat ma wat plaatjes schieten en even later duiken we de stad in om te gaan shoppen. Op die manier is het al snel weer laat en wordt het tijd om een treineind te breien aan deze zomerse dag.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post836