Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

mertmens

Daily newsPosted by Edwin Sun, September 25, 2016 13:43:16
Eindelijk is het zaterdag en eindelijk heeft pa weer eens tijd om naar de kapper te gaan.
Niet dat ik het geweldig vind dat hij zijn grijze haardos laat uitdunnen en de kleurlozigheid laat wegknippen, nee.... het gaat mij vooral om het vervolg nĂ¡ de knipbeurt.
Op zaterdag is het immers markt in Helmond... oftewel: Mert!
Dat betekend dat ik met paps tussen de mensenmassa door kan slenteren, en tussen de marktkooplui die bulderend hun koopwaar aanprijzen, mijn vaste ronde kan maken. Een vast rondje dat steevast garant staat voor lekkers. De traditionele route voert ons langs de haringkar van de Beer, waar ik 2 Hollandse Nieuwe naar binnen laat glijden, via de loempiakraam op de hoek en de buurman met overheerlijke Franse worsten naar de fruitstal van Roel. Daar krijg ik allerlei lekkers voor mijn kiezen en kan ik vervolgens de beurs (van pa) trekken om af te tikken. Vandaag koop ik twee bakjes verse frambozen en een flink bakje rode bessen om vervolgens de straat over te steken naar de Gemertse kaaskraam om eindelijk weer een bakje zult te kunnen kopen. De herfst is immers gearriveerd en dat staat garant voor verse boerenzult. Het zijn vaste routes die we meestal volgen al wijken we soms voorzichtig een paar stappen af.
Vandaag bijvoorbeeld geen vette worst van de Hema, we wandelen een paar straten verder om bij 't Pijpke een paar speciale biertjes in te slaan voor pa. Ook voor opa trekt paps de beurs; de Bacardi is namelijk bijna op en ook de Korenwijn dient te worden aangevuld. We worden allervriendelijkst begroet door eigenaresse Desiré, een trouwe lezer van mijn verhalen alhier. Even later komt ook een oud-collega van pa met zijn vrouw voorbij waarna het nog gezelliger wordt. Het wordt moeilijk afscheid nemen maar de parkeermeter is helaas onverbiddelijk.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post841