Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Phantasialand

Daily newsPosted by Edwin Sat, October 15, 2016 12:24:36
Het was al heel lang in voren gepland en nu eindelijk trekken we oostwaarts voor een bezoek aan Phantasialand in Brühl. Samen met pa en ma al vroeg uit de veren terwijl Robbert al bijna startklaar vanuit de logeerkamer komt wandelen. We zijn er klaar voor!We blijken er zelfs zo klaar voor te zijn dat we nog voor openingstijd van de attracties al in het park rondstruinen. Niks files, niks stremming.... de autobahn was ons vanmorgen goed gezind.
Zo struinen we al vroeg rond in het park waar de attracties pas om 10 uur openen. We hebben de tijd.... tijd om onze koers te bepalen. We willen vooral adrenaline hier. Veel snelheid, dus veel achtbanen. De eerste die we passeren staat op het punt van openen en zodoende sluiten we aan in de wachtrij. Simpel vermaak, boedeltreintje; de Colorado Adventure. Lekker snel en prettig om in de stemming te geraken.... een dikke 7 krijgt'e van mij. Neen, geen wildwaterbaan... het is te fris vandaag. Hoewel de zon vrolijk aan de hemel staat te fonkelen, hebben we noodgedwongen de vesten aangetrokken om de herfstbries het hoofd te bieden. Ik doe dat overigens met pa's jas... want ik vergeet gewoon (bijna traditioneel) mijn vest mee te nemen.... ondanks de heads up van ma. Maar goed, pa's jas zorgt voor een goede bescherming tegen de striemende wind, die gaande de dan zal gaan liggen.Dan zijn wij inmiddels aanbelandt bij de BLACK MAMBA waar de wachtrij voor de frontroe een geringe is. Nog wel... dat zal later anders zijn. Terwijl we wachten wordt er zelfs een tweede trein vanaf de rangeerplaats naar de rails gereden en wanneer deze juist voor ons tot stoppen word gebracht, kunnen we de stoeltjes in. De beugels worden met een sissend geluid gesloten en mijn adrenaline stijgt. Gespannen koppies als we worden opgetakeld... nog meer spanning als we eventjes stillingen... stil....
Dan, plots worden we gelanceerd en schieten we als een pijl uit de poog met hoge snelheid onder de baan langs. De voetjes vrij nemen we een looping en kurkentrekker terwijl we met razendsnel van bocht naar bocht worden geworpen. De snelheid is al net zo hoog als mijn hartslag en ik moet mijn beugel vasthouden om mijn tanden niet vernield naar elkaar te laten groeien.
Wat een rit!
Wat een adrenaline rush!Het is de opmaat voor meer... en meer. Ook de fonkelnieuwe achtbanen in het fonkelnieuwe Klugheim gebied nemen we vandaag onder de loep. Natuurlijk is het genieten geblazen in de lanceerachtbaan TARON die ons met een dikke 100 km per uur over de baan jaagt. De baan slingert en kronkelt door het grillige landschap van het theegebied en liefst 116 kruisingen passeren we met gezwinde spoed. Net op het moment dat je verwacht dat de pret over is, wordt je nogmaals als een raket afgeschoten en gaat het hele feest no eens van start. Het is een schril contrast tot de familieachtbaan RAIK die je op en neer laat suizen over een baan en je heen en weer laat denderen zonder al te veel indruk te maken.
Wat wel indruk maakt is het prachtige gebied waarin de twee nieuwe rides liggen. Ik kijk met open mond naar de geweldige sfeervolle afwerking als we in de wachtrijen aansluiten. Pa en ma nemen het er ondertussen van op het terras waar de Bretzels dus aan onze neus voorbij gaan en de koffie ons oudje op de been houdt. Het werkpaardje is moe, dat lezen we af uit zijn grauwe gezichtje.Vanuit het middeleeuwse Klugheim gaan we verder over het park waar we niet alleen de achtbanen nemen. We laten ons eventjes op het terras neervallen voor een frietje en een bratwurst, geheel volgens van-hoof-in-uitsland-traditie. Uitblazen van de adrenaline stoot en van de heerlijke kennismaking met het fratsenhotel van Tartuffe. Een prettige gekkenhuis waar we via de lift gelijk maar 2 keer onszelf laten verrassen tijdens de wandeling. Toiletten aan het plafond, bedden aan de muur.... kopjes en schoteltjes die om ons heen rammelen, glijbanen en vreemde spiegels. Het is er allemaal en zorgt voor een prettig contrast met de achtbanenrace. Één van de prettigste kennismakingen hebben we indoor met de geweldige muizenjacht in de 3D darkride Maus au Chocola waar ik het samen met Robbert opneem tegen pa en ma, druk schietend met onze zakken chocolade. De muizen knallen we van hun stokje af in de taartenfabriek waar ze huishouden. We winnen, al is het nipt, van paps en mams die met lamme handjes uitstappen en hun aantal hits amper de helft blijkt van Superrobbert!Vanuit de muizenschieterij wandelen we verder en komen we terecht in een nieuwe hoogtepunt, de Winja coasters in Wuze Town. Twee spinning coasters; de FORCE en de FEAR, waarvan we de eerste ook daadwerkelijk het eerst nemen.... samen met mams!
Het zijn twee geweldige achtbanen die je in allerlei bochten wringen en je op onverwachte plekken van links naar rechts doen kantelen in het dikkedonker. De WINJA'S FORCE blijkt de leukste en is de opmaat voor de FEAR. Het leukst van deze achtbanen is natuurlijk het feit dat je ze met zijn vieren in 1 karretje kunt meebeleven, wat het voor mij dubbelpeuk maakt. Ik hoor pa mopperen bij elke scherpe bocht terwijl ma in eindeloze paniekgillen en gegniffel alles meemaakt. Ik heb meer plezier om wat er dan ook achter me gebeurt, dan om de rit zelf!Inmiddels naderen we nu wel de sluitingstijd van het park en we bevinden ons in een oude uithoek van het fantasieland. Om nostalgische overwegingen nemen we dan ook de Hollywood-tour, in het kader van: Nu we er toch zijn. Het is een schaterlachattractie die zijn beste tijd inmiddels al 30 jaar achter zich heeft liggen. De boottocht is dan ook vooral triest nu het verval zich zo zichtbaar maakt. Haaien aan touwtjes, King Kong's kale kop en hangtieten... het is een beetje triest en werkt op de lachspieren. Neen, dan hebben Robbert en ik net iets meer met de binnenachtbaan TEMPLE OF THE NIGHTHAWK, ondanks dat ook deze een beetje veroudert riekt. Het is altijd prettig om in het aardedonker de onverwachte achtbaankrullen te voelen, en het maakt het allemaal net iets leuker wanneer je mag blijven zitten voor wat extra ritjes.
Zo tegen sluitingstijd is dat een feestelijke afsluiting, net als de show op het grote plein. De draken dansen, acrobaten turnen, en voor ons is dit het startsein voor de rit huiswaarts.  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post845