Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

opa natuurlijk!

Daily newsPosted by Edwin Sun, October 16, 2016 14:14:10
Het is feest als op mijn pyjamazondag de telefoon gaat....
Aan de andere kant van de lijn Opa, die me vraagt of ik met hem mee wil gaan de bossen in. NATUURLIJK WIL IK MEE!
2 uurtjes later zit ik klaar en stopt Tina met opa voor de deur. Pa gaat ook mee om eens wat foto's te schieten van de interactie tussen mij en mijn natuurheld.
Ik draag mijn opa namelijk op handen. Niet alleen weet hij alles over het leven, hij weet ook ALLES over de natuur en over het leven in de natuur. Wijze lessen die ik volg en met ingehouden adem luister ik naar al die uitleg. Er kan geen scouting of leraar tegenop. Waarom een boom is kaalgeschurkt en het zand ervoor is omgewoeld, de afdruk van een reëenhoef in het zand, een pad dat reëen dagelijks lopen om te gaan drinken... De afdruk van een hazenpoot in vergelijking met een konijnenpoot, de vele vogels en hun kleuren (en namen). Ook de allerkleinste zaken doen hier in het wild terzake. Van de parende waterjuffers en de schaatsenrijders, tot aan de wuivende sprieten gras en de kleine insecten aan toe, alles in de natuur is met elkaar verbonden. Het is survival op zijn Brabants door iemand die als gids de bossen kent als zijn broekzak.

Maar dat niet alleen:
Opa Gerrit is de enige opa die ik nog heb, en dan ben ik maar wat blij dat ik vaak met hem mee mag en nog altijd met hem mee kan. Zijn terrein, wij met zijn tweetjes. Dat is toch iets dat geen enkel kleinkind wil missen?

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post849