Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

markante mikkers

Daily newsPosted by Edwin Sun, October 16, 2016 14:30:12
Niet alleen is de uitleg over alles om ons heen weer uitgebreid, we zijn tevens met een ander doel in het bos belandt. Vanmiddag gaan we de katapulten testen die we onlangs aanschaften. Samen met opa ga ik erop los klappen en zal het elastiek veelvuldig eikels afvuren. De uitleg is kort en bondig. De munitie hebben we inmiddels verzamelt en samen kunnen we alvast wat kogels gaan afvuren om op te warmen. De eikel in het lapje tussen de vingers en de elastiek op spanning brengen.... Met toegeknepen oog richten, vasthouden en adem inhouden.... doel in zicht: VUUR!
Met een klap spat de elastiek tegen het wig van de katapult en wordt de eikel gelanceerd. Dat gaat in het begin nog wat onwennig, maar gaande de middag schiet ik als een volleerd katapulteerder de eikels door de lucht. Waar ze in den beginne nog richtingloos de katapult verlieten, daar schiet ik inmiddels de eikels tegen de bedoelde boom omhoog, waar ze met geweld uiteen spatten op de robuuste bast. Ook in het loof boven onze hoofden spatten de bladderen uiteen als ik een eikel hemelwaarts lanceer. Het is er eentje die we in de verte weer horen dalen waar het ritselende geluid van de bladeren blijk geeft van een inslag. Opa en ik vuren de ene na de andere eikel de wijde wereld in en we schieten op alles dat beweegt. Rex is inmiddels als een wilde achter de eikels aan gestoven, maar keert zonder prooi weer terug.Ook bij het ven schieten we om te kijken wie het verst kan geraken. Opa raakt het eilandje in het midden en ik mis op een haar na. Het ligt dicht bijeen. De projectielen stuiteren zelfs over het water heen zoals ik dat in Frankrijk ook met pa deed met steentjes. Nu gaat het echter een stuk harder, en met ietsje meer geweld.
Met geweld sneuvelt ook de eerste katapult. Deze Chinees kon de spanning dus niet aan en met een fikse tik breekt het wig in mijn handen. Eventjes auw... maar rap weer verder gaan met de lancering van eikels. Opa geeft maar wat graag zijn wapen uit handen.

  • Comments(0)//www.middellaan.nl/#post850