Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Achter, Neger & Tiener

WoordenboekPosted by Edwin Fri, April 04, 2014 18:36:20
Tijdens het avondeten gaat het over van alles en nog wat. De borden gaan van hand tot hand en worden rijkelijk gevuld met ma's kookkunsten.
Het gesprek gaat over oude spreekwoorden en zegswijzen.... over verdwenen woorden uit de Nederlandse taal. Er wordt hard gelachen, vooral door Hannie en mij.

Het gesprek neemt een wending om via een onvoorziene omweg terug te keren op de woordbrij. "Had iedereen vandaag kleren bij voor Back To School?", vraagt Hannie aan Fenne. "Iedereen!", knikt Fenne bevestigend.... alhoewel "Er waren wel kinderen in andere klassen die niets bij hadden", voegt ze er snel aan toe.
Natuurlijk niet in haar klas.
"Er kunnen altijd mensen zijn die toch al iets aan anderen hebben gegeven. Mensen in arme landen, of de negertjes in Afrika", wordt er aan toegevoegd.

Er klinkt een luide lach vanaf het hoofd van de tafel. Fenne heeft dikke pret, terwijl wij allebei vol verbazing onze blikken tot onze dochter richten... Vraagtekens stijgen torenhoog boven ons uit en met groeiende verbazing horen we Fenne's motivatie van deze pretuitbraak aan.
"Nou, ik geef toch ook altijd mijn kleren aan een neger!"
Nog verbaasder kijken Hannie en ik elkaar aan... "huh?"
"Ja.... als ik 10 jaar wordt, dan is Linn 9.... en geef ik dus alles als tiener aan een neger!" klinkt het vol overtuiging. Ze lacht nog harder om haar eigen doortastendheid.

Edwin


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.