Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

takkenwerk

Daily newsPosted by Edwin Mon, December 26, 2016 14:34:12
Plannen is niet mijn sterkste kant, verre van zelfs.
Meer dan eens vergeet ik deadlines of vergeet ik... ehm... alles eigenlijk.
Ook deze decembermaand was het weer raak hoor. Als volleerd menner span ik weer mijn omgeving voor het karretje van de vergetingsgezinden.
"Pap, kun jij opa bellen en vragen of hij misschien nog kersttakken heeft voor me?"
Papa kijkt verontwaardigd mijn kant uit als ik verduidelijk dat ik vergeten ben dat ik op maandag kersttakken en ander grut en gerei bij me moet hebben omdat we dan kerststukjes gaan maken met de klas. "Dat is overmorgen, bel zelf opa maar op!" roept pa bars in mijn richting. Ik kijk verveeld op vanachter zijn iPad en roep dat ik straks wel even zal bellen. "Het is al 8 uur Fenne, je moet nu bellen!"...
Als ik me eindelijk heb losgeweekt van het beeldscherm dat tegen mijn hoofd geplakt zit, is er alweer 3 kwartier verstreken en sommeert pa me gelijk te bellen. Ik zucht....
Als opa opneemt vertel ik hem wat ik nodig heb voor school en natuurlijk helpt opa me mee. "Papa komt het straks wel even halen", lach ik en ik neem afscheid.
"Wel verdorie!" klink het vanuit de keuken. "Je gaat het zelf mee halen...", voegt pa er wat boos aan toe. "Okay.... maar je had ook wel kunnen vertellen dat je al gebeld had", voeg ik eraan toe "Dan had ik niet zo voor paal gestaan pap...."
Oh jee... pa is boos!Maar onder de streep slaagde mijn missie natuurlijk wel. Als gediplomeerd luiaard kreeg ik het voor mekaar om pa toch te laten bellen en vervolgens zitten we enige tijd later in de auto om de benodigde groene takkentroep te confiskeren voor mijn kerststukjes.
Wat ik niet verwacht had was dat opa en Tina een snoeischaar hadden klaargelegd zodat ik zelf met opa op pad mocht. Dat was natuurlijk niet de bedoeling al voegt het een extra dimensie toe aan de opa-Fenne eenheid die wij zijn. Als groentjoepers duiken we onder bescherming van het schemerduister de bossen in voor een strooptochtje en takkenhunt. Een uurtje later kom ik verkleumd weer binnen met een grote tas vol dennentakken, hulst, en andere groene kleverige shit vol hars. De dennengeur vult mijn neusgaten en ik kan niet wachten om de hele mieterse bende in mijn klaslokaal om te kieperen om er iets moois van te maken.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.