Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

meestermenner

Daily newsPosted by Edwin Mon, December 26, 2016 14:58:05
Het kerststukje was natuurlijk een prettige knutseltaak die uiteindelijk beschikbaar komt voor het goede doel. Hoewel ik op het allerlaatste moment opa en pa voor mijn karretje spande bleek het noodlot me in deze behoorlijk gunstig gezind. Het kerststukjes-creabea werd namelijk een week later ingezet omdat de juf het voor de verandering eens was vergeten. Kijk; het kan ook anders uitpakken pa!
Het plannen ging me dan weliswaar niet goed af, het mennen daarentegen een stuk beter. Niet alleen spande ik opa voor mijn karretje, ik kreeg het tevens voor elkaar om pa voor me te laten werken. Ik lijk steeds meer op mams....
Mooier nog: ik kreeg het in een week tijd zelfs 2 keer voor elkaar om pa aan de gang te slingeren voor me. Niet alleen met deze vakkentaak.... neen, ook met mijn spreekbeurt wist ik op slinkse wijze de kennis van mijn verdere aan te wenden voor mijn eigen doeleinden. Zijn kennis over de 2e Wereldoorlog en mijn opa in het bijzonder.Mijn vorige spreekbeurt was weliswaar een voldoende, maar k kon het niet verkroppen dat deze niet ging zoals ik zelf zo vurig wenste. Meer dan eens ging ik daarom mopperend met de juf in conclaaf en uiteindelijk resulteerde dat in een nieuwe poging om een spreekbeurt op poten te zetten. En die... die liet ik planmatig natuurlijk op het allerlaatste moment op de rol verschijnen aan de katoenstraat. Ma mopperde, pa gromde... Maar uiteindelijk zat ik met paps samen urenlang achter de computer om een gelikte voordracht in elkaar te zetten, voorzien van de nodige wapenfeiten en curiosa om het verhaal in een mooie vorm te gieten. Het verhaal over de mobilisatie van Nederland tijdens de oorlogsdreiging en de uiteindelijke inval van de Duitsers in Nederland. Het verhaal over de aanval gegoten in het verhaal over mijn overgrootvader, de held van de meidagen 1940 tijdens de aanval van de vijand op Heumen.
Daar aan het Maas-Waalkanaal bleef mijn opa achter om korte metten te maken met honderden Duitse commando's en SS'ers die de brug bij Heumen in handen wilden krijgen. Het verhaal krijgt al snel vorm, geholpen door de verhalen van mijn pa en de onderbouwing uit het nieuw verschenen boek over die inval en aanval. De prezi die ik moet maken komt bijna helemaal van mijn hand en hierin zet ik wat zaken en feiten uiteen. Informatie over de vijand en informatie over zaken uit het verhaal. De hele spreekbeurt maak ik af met een origineel Oorlogs Herinnerings Kruis compleet met de gesp van de meidagen 1940. Die onderscheiding heeft opa Sjef gekregen als beloning al is het een bijzonder karig presentje voor zijn heldenmoed. Ik laat het origineel van hand tot hand gaan en toon ook de beide boeken over mijn overgrootvaders krijgsverrichtingen. Het OHK, dat heb ik uiteindelijk gekregen....

De inzet van mijn pa wordt beloond met een "GOED", en daarmee ben ik de tweede die deze hoogste beoordeling ten deel valt dit jaar. BAM!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.