Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

kerstmarkt

Daily newsPosted by Edwin Mon, December 26, 2016 15:15:23
Terwijl ik een hele familie voor mijn karretje heb weten te spannen de voorbije dagen, zal ik uiteindelijk zelf ook flink aan de bak moeten.
Het kerststukje dat ik maakte voor de kerstmarkt op O.B.S. De Bron is inzet van de verkoop om geld in te zamelen voor het goede doel van onze school. Dat goede doel is het bouwen van scholen in het Afrikaanse Gambia, en daarvoor gaan wij flink in actie.
Op donderdagavond zit ik alweer vroeg in de auto en brengt de moeder van Lisa me naar school, waar 's avonds pa en ma me weer zullen oppikken. Al ruim voor aanvang zijn Lisa en ik aanwezig en is het in het schoolgebouw een drukte van jewelste.
Ik beman deze avond tot half 7 de stand waar de lekkernijen geserveerd worden. Broodjes worst, erwtensoep, gl├╝hwein en warme chocolademelk branie k met mijn klasgenoten aan de man. De eerste shift van anderhalf uur venten we flink uit en komt de van Hoofjes aard in mij naar boven. Precies zoals opa dat zo goed kan, prijs ik de waren aan en het resulteert in een lange rij hongerigen die aansluiten om zich door mijn klasgenoten te laten bedienen. "Verse erwtensoep uit blik" roep ik en op de vraag of er rookworst van de Hema in de soep zit reageer zoals opa dat gedaan zou hebben: "Als U dat vindt is het rookworst van de Hema".
Ik lach erbij en we werken ons een slag in de rondte achter de tafel. De soep is niet aan te slepen en ook de broodjes worst gaan als warme broodjes over de toonbank.
Aan het einde van mijn shift maak ik nog wat overuurtjes om de rij met mijn vriendinnen weg te werken en uiteindelijk neem ik nog eens plaats om voor het goede doel nageltjes te gaan lakken. Ook dat doe ik op mijn gemak en pa en ma vermaken zich inmiddels opperbest met de directeur van school en de dochter van onze buuv Mies.
Mijn kerststukje kan ik dan trouwens zelf niet meer kopen... dat is dan inmiddels verkocht aan andere liefhebbers van Fenne's Fine Art & Crafts.
Wat voorop staat is het goede doel, en daarvoor haalden we toch eventjes een fikse zak geld op. Tadaaaaaa!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.