Fenne's Fentastische Feestje

Fenne's Fentastische Feestje

Blijenbeek

Daily newsPosted by Edwin Sun, May 28, 2017 14:33:42
Tijdens onze uitstapjes en kilometers lange wandelingen komen we voorbij aan veel schoons. De natuur en het uitgestrekte peellandschap herbergt wonderbaarlijk veel moois. Dieren, vogels en prachtige vergezichten.Het helmgras wuift ons tegemoet en ik weet vaak wat ik verwachten kan als ik met opa en Tina 'ten blakke' ga. Toch kon niemand mij voorbereiden op de volgende dag....Tussen Afferden en Siebengewald ligt een onaangetast stukje natuur dat een tragisch verhaal afschermt van de medetuurders in den lande. Daar in het rustieke landschap ligt het voormalige kasteel Bijenbeek dat ten prooi viel aan het oorlogsgeweld. Het ooit zo puissante kasteel werd na een zwaar beleg tegen het einde van de tweede wereldoorlog gebombardeerd door de geallieerden om de vijand te verdrijven.
De ruïne van het prachtige kasteel is alles wat ons nog rest van een prachtig en 600 jaar rijk verleden. Een ruïne die langzaam ten prooi valt aan het verdere verval en de greep van de natuur....Ook dat is de schoonheid van onze zuidelijke provincie, de schoonheid van de Peel en de natuur zin zijn algemeenheid. Ademloos kan ik kijken naar deze schilderachtige pracht.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.